Locatie

Dit jaar organiseren we alweer de achtste editie van deze triathlon in en rond Almere Duin! Deze unieke locatie heeft alle ingrediënten van een prachtige triathlon: zwemmen in het IJmeer, fietsen over de brede dijk en lopen door de prachtige wijk Almere Duin.

Kies jouw afstand:

Junior Challenge

Zwemmen

175 meter

Direct aan het begin van jouw triathlon is het smullen geblazen, met de start op het strand van Duin en een prachtige ronde van 175 meter door het IJmeer.

Fietsen

1 ronde 5 KM

Spring op je fiets en raas over de voor Almere zo typerende dijken. Je rijdt een autovrij parcours van 5 km, heen en weer over de IJmeerdijk. Geniet van het uitzicht over het prachtige IJmeer, terwijl je over dit razendsnelle parcours scheurt.

Lopen

1 ronde 1,5 KM

Nadat je het fietsonderdeel hebt voltooid, is het tijd voor het afsluitende looponderdeel. Je sluit jouw triathlon af met een loopronde van 1.5 kilometer. Het parcours gaat heen en weer richting het Almeerderstrand en weer terug. Na de loopronde is het tijd om je welverdiende medaille op te halen.

Sprint afstand

Zwemmen

750 meter

Direct aan het begin van jouw triathlon is het smullen geblazen, met de start op het strand van Duin en een prachtige ronde van 750 meter door het IJmeer.

Fietsen

2 rondes van 10 KM

Spring op je fiets en raas over de voor Almere zo typerende dijken. Je rijdt een autovrij parcours van 10 km, heen en weer over de IJmeerdijk wat je tweemaal aflegt. Geniet van het uitzicht over het prachtige IJmeer, terwijl je over dit razendsnelle parcours scheurt.

Lopen

Aanloopstuk + 2 rondes

Nadat je het fietsonderdeel hebt voltooid, is het tijd voor het afsluitende looponderdeel. Je sluit jouw sprint triathlon af met een aanloopstuk langs het evenemententerrein en twee looprondes voor in totaal 5 kilometer.  Na de tweede loopronde is het tijd om je welverdiende medaille op te halen.

Olympische afstand

Zwemmen

1500 meter

Direct aan het begin van jouw triathlon is het smullen geblazen, met de start op het strand van Duin en twee prachtige rondes van 750meter door het IJmeer.

Fietsen

4 rondes van 10 KM

Spring op je fiets en raas over de voor Almere zo typerende dijken. Je rijdt een autovrij parcours van 10 km, vier maal heen en weer over de IJmeerdijk. Geniet van het uitzicht over het prachtige IJmeer, terwijl je over dit razendsnelle parcours scheurt.

Lopen

Aanloopstuk + 4 rondes

Nadat je het fietsonderdeel hebt voltooid, is het tijd voor het afsluitende looponderdeel. Je sluit jouw Olympische triathlon af meteen aanloopstuk en  vier looprondes voor in totaal 10 kilometer. Het parcours stuurt jou dwars door de nieuwe woonwijk en langs het evenemententerrein. Na de vierde loopronde is het tijd om je welverdiende medaille op te halen.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search