Parcours

Junioren

Het Forte Jeugd- en juniorencircuit is hét podium voor ervaren, jonge NTB-leden. Deze sporters worden gestimuleerd het circuit als belangrijkste wedstrijdreeks op hun kalender te zetten.

Het circuit bestaat in 2019 uit zeven individuele en twee teamwedstrijden en is een mooie mix van allerhande soorten wedstrijden en formats. De TRI GRAND PRIX ZANDVOORT is de vierde wedstrijd op de kalender en vindt plaats op- en rondom het Circuitpark Zandvoort.

Zwemmen

1 ronde 750 meter

Het zwemonderdeel van TRI GRAND PRIX ZANDVOORT vindt plaats in zee, een unicum voor een triathlon in Nederland. Na een korte briefing lopen alle deelnemers gezamenlijk over het strand naar de start. Bij de start aangekomen, klinkt het startschot en zwem je in een rechte lijn, langs de kust, richting de wisselzone. Na 750 meter kom je de zee weer uit en loop je richting de wisselzone op de parkeerplaats.

Fietsen

4 rondes 4,3 KM + aanloop van 4,5 KM

Van het fietsparcours mogen we gerust zeggen dat dit hét spectaculairste fietsparcours van Nederland is. Op jouw fiets rijd je namelijk over het Circuit van Zandvoort! Vanaf de wisselzone rijd je zo snel mogelijk naar het circuit en fiets je daar een halve ronde, tot de inrit naar de wisselzone. Vanaf daar rijd je nog vier volle rondes over het circuit voor je deze belevenis van je bucketlist mag afstrepen.

Lopen

1 ronde 5 KM

Nadat je het fietsonderdeel hebt voltooid, is het tijd voor het afsluitende looponderdeel. Je rent het circuit af en loopt vervolgens langs de boulevard richting het centrum van Zandvoort. Tijdens dit prachtige stuk heb je vrijwel de gehele tijd een prachtig uitzicht op het strand en de zee. Voor de deur van het Holland Casino ligt het keerpunt, waarna je dezelfde route terugloopt naar het circuit. Daar schreeuwt het publiek je toe, terwijl je finisht op de finishlijn van het circuit!

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search